Jak zobrazit více obsahu na Windows 8.1

Uncategorized

8 years ago

Nedávno jsem narazil na skvělou funkci nového Windows 8.1 Modern UI, která majitelům notebooků a tabletů s vysokým rozlišením umožní zobrazit mnohem více obsahu (za cenu zmenšení jednotlivých prvků).§ Na Microsoft Surface Pro 2 vypadá obrazovka Start přibližně tak jako na následujícím obrázku – zobrazují se čtyři řádky středně velkých dlaždic nad sebou.

startscreennormal

Ve výchozím nastavení navíc můžeme spustit vedle sebe najednou nejvýše dvě Windows Store aplikace. Zkusme to vylepšit!

Ukaž mi více!

Nejprve potáhněte prstem z pravého okraje obrazovky nebo umístěte kurzor myši do jednoho z pravých krajů obrazovky, aby se zobrazil panel šému a v něm otevřete položku Nastavení. Zde úplně dole vyberte Změnit nastavení počítače.

settingsopen

V otevřeném okně klepněte na Počítač a zařízení.

pcsettings

Nyní v nabídce Displej si můžete dole všimnout sekce Další nastavení. Zde nastavte v nabídce volbu Menší.smaller Zavřete nastavení a vraťte se na obrazovku Start. A voilà! Máme nyní zobrazeno mnohem více dlaždic, s šesti středními dlaždicemi na výšku.

stscr

Ale to není vše, co se s novým nastavením změní. Všechny aplikace nyní budou zobrazovat více obsahu. Například Windows Store:

store

Pro mě je ale nejdůležitější změnou vylepšení multitaskingu, díky kterému nyní mohu spouštět vedle sebe tři Windows Store aplikace současně. threeapps