Zpětná vazba k UWP aplikacím přes Feedback Hub

WinUI

8 years ago

Feedback Hub ve Windows 10 umožňuje uživatelům otevřeně a efektivně sdílet své nápady na vylepšení a reportovat chyby. Nyní Microsoft přidává podporu zasílání zpětné vezby i pro aplikace třetí strany. Jak můžete uživatele rychle odkázat do Feedback Hubu přímo z vaší aplikace? Je to snadné! Stačí použít nové SDK - s trochu krkolomným názvem - Microsoft Store Engagement and Monetization SDK.

Integrace Store Engagement SDK

Microsoft Store Engagement and Monetization SDK je nové rozšíření Visual Studia, které zahrnuje pod jednou střechou obě, předtím oddělená, Microsoft Advertising SDK (Advertising SDK a Advertising Universal SDK) a také nové Microsoft Store Engagement SDK: Pro nainstalování rozšíření do Visual Studia, klepněte na menu Tools a vyberte Extensions and Updates. V levém panelu otevřeného dialogu vyberte sekci Online a do vyhledávacího pole zadejte název SDK (nebo jeho část). Výsledky vyhledávání by vám měly nabídnout instalaci rozšíření pomocí tlačítka.

MSAM SDK

Nyní máme potřebnou prerekvizitu a můžeme přidat Store Engagement SDK přímo do našeho UWP projektu.

Přidání SDK do projektu

Otevřete své řešení a klepněte pravým tlačítkem myši na položku References pod vaším UWP projektem v Solution Exploreru. Zde vyberte Add Reference. Otevře se Reference Manager. Označte sekci Universal Windows > Extensions a v seznamu uprostřed najdete mezi nainstalovanými rozšířeními Microsoft Store Engagement SDK. Zahrňte jej do projektu zaškrtnutím políčka nalevo.

Adding the Store Engagement SDK reference

Nyní jsme připraveni získávat zpětnou vazbu! Kód pro otevření Feedback Hubu je velmi jednoduchý a přímočarý:

await Microsoft.Services.Store.Engagement.Feedback.LaunchFeedbackAsync();

Tento řádek kódu spustí odpovídající URI registrovanou pro Feedback Hub s hlubokým odkazem na sekci týkající se vaší aplikace. Pozor - odkaz na Feedback Hub bude fungovat až aplikaci publikujete na Windows Store (protože až poté je ID aplikace validní).

Upozornění

Protože tato funkčnost úplně nová, nefunguje vždy dle očekávání (či dokonce vůbec - například na aktuálním Windows Mobile preview buildu). Vždy doporučuji poskytnout uživatelům ještě alternativní způsob pro zaslání zpětné vazby, například přes e-mail. Tím zajistíte, že nikdy nepřijdete o důležité informace, které vám chtějí uživatelé o vaší aplikaci poskytnout.