Reklamní sítě pro UWP aplikace

WinUI

4 years ago

Microsoft, bohužel, hodil pomyslnou flintu do žita se svou platformou Ad Monetization pro UWP aplikace. Zatímco čekáme na více oficiální a detailnější vyjádření a doporučení, jaké jsou alternativní sítě pro integraci reklam do UWP aplikací?

Vungle

Vungle je známá společnost pro mobilní reklamu, jejíž jméno je hříčkou na anglické slovo "jungle". Nabízí SDKs pro všechny mobilní platformy včetně UWP.

Vungle logo

Logo Vungle

Vungle nabízí několik formátů reklamy včetně full screen interstitial a rewarded reklam.

Ad placements offered by Vungle

Ad placements offered by Vungle

SDK je dostupné na NuGetu a ukázkový UWP projekt na GitHubu. Dokumentace je dostupná na webu Vungle. Pro registraci a vyzkoušení Vungle klikněte sem.

AdDuplex

AdDuplex je hlavní platformou pro akvizici uživatelů na Windows, založenou Alanem Mendelevichem. Nabízí zdarma možnost cross-promotion aplikací. Je to opravdu snadné - poskytováním reklamního prostoru ve vaší aplikaci propagujete aplikace jiných vývojářů, kteří zase v rámci jejich aplikací propagují aplikaci vaši.

Integrace AdDuplexu je opravdu snadná a nabízí dva typy reklamních jednotek - banner a interstitial.

AdDuplex ad unit types

AdDuplex ad unit types

Na AdDuplex se můžete zaregistrovat zde.

Pubfinity

Pubfinity je reklamní síť, která cílí na Windows aplikace a je v současné chvíli dostupná pouze na pozvání ve fázi beta. Bohužel jsem zatím neměl možnost tuto síť vyzkoušet, ale slyšel jsem, že ji již někteří vývojáři do svých aplikací integrovali.

Pubfinity

Pubfinity

Pokud máte o Pubfinity více informací, prosím, podělte se s nimi v komentářích!

Shrnutí

V současné chvíli existují pro UWP aplikace dvě otevřené reklamní sítě a jedna ve fázi betaverze. Upřímně doufám, že Microsoft má v záloze plán přivést nové reklamní sítě do Windows, například AdMob či MoPub. Obě zmíněné sítě již nabízí podporu pro Android a iOS, takže by přidání UWP bylo zajímavým rozšířením portfolia, především s blížícím se WinUI 3.