Výběr formátu správy NuGet balíčků pro nové projekty

Visual Studio

6 years ago

Nové Visual Studio 2017 přichází s podporou pro nový formát správy NuGet balíčků - PackageReference, který nahrazuje staré formáty Packages.config a project.json a přidává odkazy na balíčky přímo do projektového souboru. Tento formát by měl být do budoucna pro NuGet standardem (nebo-li, slovy NuGet týmu "the one NuGet standard to rule them all" :-) ), ale není podporován ve starších verzích Visual Studia. Podle vašho konkrétního scénáře můžete chtít zvolit vhodný formát správy balíčku přesně podle typu projektu, na kterém pracujete. Naštěstí Visual Studio právě tuto možnost nabízí pomocí nového nastavení. Pr povolení výběru formátu pro správu balíčků v nových projektech, klepněte na menu Tools a vyberte Options. V otevřeném okně vlevo ve stromě vyberte sekci NuGet Package Manager.

NuGet Package Management options

NuGet Package Management options

Jak si můžeme všimnout, můžete si zvolit nejen výchozí formát správy balíčků, ale také povolit výběr pokaždé, když do projektu instalujete úplně první balíček. S tímto nastavením se vám při přidání NuGet balíčku zobrazí následující dialog:

Choose NuGet Package Manager Format

Výběr NuGet formátu pro správu balíčků

Shrnutí

Se změnami formátů správy NuGet balíčků to poslední dobou bylo všelijaké, ale zdá se, že máme konečně definitivního "vítěze", který by snad měl vydržet následujících několik let. Visual Studio však nový formát ani nevynucuje ani nedoporučuje, takže pokud jej chcete využívat, musíte tak učinit manuálně.